Целта им е разсейване на западните сили, смята той

„Конфликтът в Украйна, конфликът в Израел, Иран и хутите, които атакуват американски кораби е една обща ос на атака. Целта й е западните сили да бъдат максимално разсеяни. Така се отслабва възможността да има нормална развръзка на тези събития във всяка една от тези точки”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в предаването „На фокус”.

Този извод Петков си направил след разговор в Давос с „един от високопоставените хора в Йемен”. Запитан за ролята на хутите, йеменският експерт казал:  „Какви хути, дойдоха от руската паравоенна структура, направиха кемпове заедно с ирански оръжия, започнаха да стрелят по американските кораби използваха нашия персонал”.

Според него, снощният обстрел от Иран бил победа за Израел, защото всички ракети и дронове бяха уловени от израелската ПВО.

Относно вътрешнополитическата ситуация и снимките с главния секретар на МВР Живко Коцев с лица, обвиняеми за контрабанда, Петков каза: „големият проблем е, когато разследването е функция на нечия оставка”.

„Има нещо нелогично наличието в една стая на и.д. главен прокурор, шеф на КПКОНПИ, прокурор от СГП и нейния заместнику заедно с главен секретар на МВР. Това е натиск върху Живко Коцев да си подаде оставката”, смята Петков. Той не отговори на коментара, че главният секретар сам е потърсил главния прокурор.

Съпредседателят на ПП призова да се провери случая с Живко Коцев. „Ще дадем гръб на всеки, който е жертва на бухалката на съществуващия инструмент прокуратурата”, обясни съпредседателят на ПП подкрепата за бившия главен секретар на МВР. Според него, ако Коцев не бил подал сигнал, снимките с пари и пудел, нямало да излязат.

Петков потърсил бившия вътрешен министър Бойко Рашков за разяснение на ситуацията. Рашков обяснил на Кирил Петков, че първият път, когато се видял с арестувания сега бивш шеф на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров, то било по повод свидетелски показания. Димитров бил дал показания срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, обясни Петков.

Като свои грешки съпредседателят на ПП призна, че е недооценил статуквото. Той обясни, че са си научили уроците от последните 9 месеца.

Ескалация на напрежението в Близкия изток: Иран изстреля дронове срещу Израел (ОБЗОР)

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase