Синята и зелената зони могат да бъдат удължени до неделя включително

Въвеждане на червена зона в София, където ще могат да паркират само живеещи в района. Както и удължаване на работното време на синята и зелената зона до неделя включително. Това са само част от идеите на екипа на столичния кмет Васил Терзиев за промени в автомобилното движение в града.

От администрацията на кмета планират и построяването на нови буферни паркинги, както и велоалея и бус лента на булевард "Патриарх Евтимий". Промените по една от най-големите пътни артерии в София ще са готови до месец, твърдят от общината.

Столичната община да придобие пътища до Витоша от държавата предлагат общински съветници

„Булевардът в момента се използва само от автомобили - за активно движение, за паркиране, за престой само за малко. Това пречи много на градския транспорт”, заяви заместник-кметът по транспорта на София Илиян Павлов.

„Всъщност по булевард "Патриарх Евтимий"от кръстовището до бул. „Витоша” ще се паркира само успоредно, което ще доведе до загуба на някакви места за паркиране. Но така ще може да се обособи велоалея и бус лента”, обясни общинският съветник от ПП-ДБ-СС Димитър Петров.

„Допълнителни нови места ще бъдат обособени на булевард „Витоша”, които ще са достъпни и от двете страни. С бързи темпове трябва да се развие идеята за червена зона, която да е достъпна само за живущи в района. Останалите ще могат да паркират във вече съществуващи и нови подземни паркинги”, посочи кметът на район „Средец” Трайчо Трайков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase