Държавата се ангажира до края на месеца да започне събарянето на сгради в предвидения за педиатрията терен в „Горна баня”

Крачка напред по проекта за Национална детска болница. След като още в първия работен ден след празниците държавата се ангажира до края на месеца да започне събарянето на сгради в предвидения за педиатрията терен в „Горна баня”, днес здравният министър Галя Кондева се срещна с обществения съвет за изграждане на бъдещата детска болница. Резултатът - ще се сформира звено от експерти в различните дирекции на Министерството, които да отговарят за кадровия проблем, статута на болницата и изграждането ѝ. След седмица предстои нова среща, на която ще има представител и на Европейската инвестиционна банка.

Няма достатъчно лекари за Националната детска болница?

„Срещата беше делова и конструктивна. Факт е, че имаше известно забавяне, но до края на месеца трябва да започне разрушаването”, заяви преди срещата председателят на Обществения съвет за Национална детска болница проф. Иван Литвиненко.

„От МЗ ни увериха, че имат добър диалог със Столичната община и започнат диалог, в рамките на който да се обсъдят другите проблеми – реконструкция на Околовръстното, и организацията на вътрекварталното движение в „Горна баня”, свързано с изграждане на новия обект”, допълни Надежда Цекулова, която е член на Обществения съвет за Национална детска болница. Според Мария Брестничка „решаването на въпросите на терена  и другите ключови стратегически въпроси трябва да се случват паралелно”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase