Специален гост беше Тервел Пулев

Събитие в затвора. 12-и боксов турнир зад решетките. 30 лишени от свобода премериха сили на ринга, а специален гост беше бронзовият олимпийски медалист Тервел Пулев.

Преди 6 години Даниел Боянков попада зад решетките на Централния софийски затвор. Днес той бори агресията със спорт. Казва, че боксът му помага да овладее гнева.

За Борис Иванов спортът зад решетките не е просто начин да минават по-бързо дните. Казва, че след няколко години в германски затвор заради взривени банкомати, кражба го вкарала и зад решетките у нас. Но престоят го е научил на нещо много важно – дисциплина.

След изтърпяна присъда за хулиганства и побои, днес Любомир Делев помага в подготовката на всички участници в турнира. Казва, че боксът е спорт, който няма място на улицата.

От ринга до пекарната: Шампиони по бокс правят баници в ямболско село

30 състезатели от цялата страна излязоха на ринга. Всеки мач беше от 3 рунда по 3 минути.

Тервел Пулев каза, че когато в затвора има възможност за спорт, това се вижда на ринга.

Не всеки лишен от свобода, обаче може да се запише като участник в турнира.

Наличието на боксови умения е препоръчително, но не задължително условие, казват организаторите. Министърът на правосъдието Мария Павлова каза, че е важно участниците да не са извършили нарушения по време на престоя си в затвора, да са дисциплинирани и да показват желание и старание да се социализират.

И като на всяко състезание, и тук публиката подкрепеше активно своите фаворити.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase