Те са избрани от членовете на Académie Trophée Chopard

По време на 77-то издание на филмовия фестивал в Кан се състоя ежегодната церемония по връчване на наградите Trophée Chopard, на която се отличават изгряващи звезди в киното. Този път кръстница на галата беше актрисата Деми Мур, която пристигна на събитието по покана на артистичният директор на швейцарския бранд за бижута Каролин Шойфеле.

Здравейте, благодарим за поканата и тази година да бъдем част от церемонията. Как подкрепяте киното тази година? "Ще се състои церемония, на която всяка година отличаваме млади таланти. Това е официално събитие, което правим по време на всеки фестивал в Кан. Превърна се в традиция и е един от най-важните моменти, който всички очакват. Само след минути ще разберете кои ще са носителите на статуетките", посочи артистичният директор на "Chopard" Каролин Шойфеле. 

А откъде идва любовта ви към киното? Защо подкрепяте младите таланти? "Защото киното е част от нашия живот, това е начин да се обединим, да комуникираме помежду си с хора от целия свят, а и когато бях малко дете, наистина обожавах филмите и съм истински киноман", допълни той.

Избягалият от Иран режисьор Мохамад Расулов спечели наградата на журито в Кан

Със специалните награди бяха удостоени младите изгряващи звезди Майк Файст и Софи Уайлд. Заедно с Каролин Шойфеле и Деми Мур, те преминаха по червения килим в Кан, където получиха бурните овации на всички. Те са избрани от членовете на Académie Trophée Chopard, съставена от лауреати и кръстници на предишни издания. Софи и Майк получиха статуетки – сребърни филмови ролки със златно покритие .

На церемонията присъстваха още Кевин Костнър, Лили Гладстоун, Пиер Франческо Фавино, Ева Грийн, Ксавие Долан, Ева Лонгория и още една млада и красива изгряваща звезда – Мария Боргес.

Как се чувствате по време на фестивала и какво е за вас киното? "Чувствам се невероятно, наистина! И знаете ли, имам си една мечта – някой ден, да бъда избрана за момиче на Бонд. Ако има роля, за която мечтая то това е – да участвам във филм за Агент 007", заяви моделът и актриса Мария Боргес. 

Но вие дори тази вечер приличате на героиня от филм за Бонд. Как се спряхте на тази визия и какво е вдъхновението Ви, винаги сте много екстравагантна на червения килим?

"Бих искала да кажа, че преди няколко години започнах да идвам на Фестивала и магията ме завладя изцяло, в началото позирах като модел, а вече и като актриса. Чрез красотата изразявам себе си. Обичам диамантите и затова съм тук. Те са вечни и мисля, че трябва винаги да сияем, каквото и да става", допълни тя. 

А смятате ли, че диамантите са най-добрите приятели на жената? "Дааа, точно така е. Идвам от страна, в която има много диаманти и където се създават наистина прекрасни бижута, така, че за мен е удоволствие да съм тук", каза още Боргес. 

Ние сме от България, искате ли да изпратите поздрав на всички,които ни гледат в момента? „Обичам ви", отбеляза актрисата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase