Митов беше категоричен, че трябва да се състави нов колективен трудов договор

След срещата със здравния министър, медиците замразиха готвените протести, като последния трябваше да бъде днес. Нови преговори ще има след по-малко от две седмици. Председателят на Национален синдикат „Защита“ Красимир Митов дискутира спорните точки и исканията на здравните работници.

„Определена група хора в момента правят експерименти с българското здравеопазване. На практика така българските граждани не получават качествена услуга. Всеки прави някакви предложения, четем небивалици на директори и управители”, каза той.

Здравният министър се срещна с националния синдикат "Защита"

Като пример Митов посочи думите на временно изпълняващия длъжността на директор на Здравната каса: „Понеже няма колективен трудов договор, аз не мога да наказвам тези лечебни заведения, които не могат да покрият критериите”. Това е някаква лудост, ако изобщо бъде записано - ще падне моментално в съда. Не виждам къде е връзката да запишем в колективен трудов договор, че ще санкционираме заведения, които не покриват критериите”, допълни председателят на „Защита”.

Митов беше категоричен, че трябва да се състави нов колективен трудов договор. Споразумение, чрез анекс, не може да бъде постигнато, твърди той.  

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase