Той подчерта, че е дошло времето за промяна и обединение на левите формации

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че подава оставката си и ще бъде само депутат в 50-ия парламент. Причината - катастрофалните, по думите ѝ, резултати за левицата от изборите в неделя. Тя е председател на БСП от 2016 година.

„Точно сега е необходимо тази оставка да е сериозна. Тя отваря пътя за разговор за истинските проблеми на БСП. Точно затова се надявам това да не е политически театър, защото ако е, то няма да реши проблемите на партията, а ще продължи да я срива в пропастта”, заяви Александър Симов, член на НС на БСП в „Интервюто в Новините на NOVA”.

Корнелия Нинова подаде оставка

Според него от 2017 г. насам БСП се търкаля надолу по склон и не може да спре. „Процесът беше ясен, но доскоро имаше някаква надежда или поне определени среди изразяваха надежда, че възходът е възможен отново. Вижда се, че по този начин не може да продължи повече”, категоричен беше Симов.

„Няма да се занимавам с Корнелия Нинова, достатъчно политолози ще говорят за нейните грешки. Аз смятам, че големият проблем не опира даже до нея. В последните четири години БСП се държеше като слепец в мъглата. През 2020 г., когато се видя, че има проблем с избирателите на БСП, партията се опита да налучка обществените настроения, вместо да се държи като истинска идейна лява партия”, посочи той.

Александър Симов подчерта, че е дошло времето за промяна и обединение на левите формации. „БСП е длъжна да забрави миналото, обидите и разменените фрази и да седне на една маса с другите”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase