Събитието се случва в София, Пловдив и Варна

Провежда се най-мащабното национално събитие в подкрепа на брака от мъж и жена, семейните ценности и добродетели, и правата на родителите и децата - "Поход на семейството" в София, Пловдив и Варна.

Наргес Мохамади - жената, която се опълчи на системата в Иран

Светият синод на Българската православна църква излезе с протоколно решение да благослови Националния „Поход за семейството“, заявиха организаторите на тяхната страница в социалната мрежа Facebook.

Събитието е подкрепено чрез официални писма от епископ Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическа църква в България, и п-р Анатолий Еленков, пълномощник на Националния алианс "Обединени божии църкви".

Снимка: Илияна Шишкова, NOVA

Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят. Едновременно с това обаче „Поход за семейството“ ще предложи на място концертна програма, много игри и забавления за родителите и децата.

Началото на Националния „Поход за семейството“ е поставено през 2018 година и от тогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, в най-големите български градове.

Снимка: Илияна Шишкова, NOVA

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase