Според него ключът за развръзка на политическата ситуация е в ИТН

Единственият вариант за съставяне на правителство в рамките на първия мандат, е да има кабинет с мнозинство от ГЕРБ, ДПС и ИТН. Възможна е ревизия в позициите на някои от формациите. Това заяви политологът Димитър Ганев в „Интервюто в Новините на NOVA”.

По думите му БСП не би искало да дава повод на досегашния лидер на партията Корнелия Нинова да атакува новото ръководство в лицето на Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов, изборният резултат отреди на ПП-ДБ ролята на опозиция. „Величие” е партия, която влезе в парламента благодарение на своите позиции срещу всички, тя влезе благодарение на наказателния вот на избирателите. „Възраждане” също имат позиция, те са с последователно поведение в последните няколко парламента", обясни политологът. 

Каква е конституционната процедура за съставяне на ново правителство (ОБЗОР)

Според него профилът на редовно правителство сега би наподобявал служебно правителство. Не малка част от служебните министри ще запазят своите кресла, смята политологът. Нови избори биха създали още по-сложна конфигурация за съставяне на правителство, допълни Ганев. Според него ключът за развръзка на политическата ситуация е в ИТН.

Целия разговор гледайте във видеото

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase