По думите му ПП-ДБ няма да подкрепи формулата за правителство на малцинството

Не мога да коментирам защо съм под охрана. А и не знам, службите не са длъжни да ми кажат. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов и обясни, че е споменал факта за охраната на лидера на ГЕРБ-СДС от опасения за натиск. „Алармирам за това дали има риск мандатоносителят да е подложен на натиск. Може да му се оказва натиск за създаване на правителство или да не се сформира такова. Може външни или вътрешни сили да имат интереси”, подчерта той.

Борисов: Има много сериозен сигнал за най-висока степен на заплаха срещу мен

През изтеклата седмица в Народното събрание имаше още един рунд между политици от ПП-ДБ и представители на службите - с упреци за шпионаж. „Това беше специфично активно мероприятие за отклоняване на вниманието от нещо много по-важно, а именно отказът на премиера да се яви в парламента. Искането на нашата парламентарна група беше да обясни за всички уволнения и назначения в службите за сигурност. Има пълна чистка, която се извършва от служебното правителство след изборите”, каза Атанасов.

Той отбеляза, че в предишното управление му е било предлагано да заеме поста на шеф на ДАНС, но тогава той е отказал и няма такива намерения. 

Атанасов към президента: Вярно ли е, че снайперисти охраняват Борисов?

По думите му ПП-ДБ няма да подкрепи формулата за правителство на малцинството. „Според Конституцията църквата е разделена от държавата. Но не знам дали мястото на целия държавен елит е там. Нито държавата трябва да се бърка в църковните дела, нито обратното. Това е някакъв руски тертип на сношение между държавата и църквата", посочи Атанасов относно церемонията по интронизация на новия български патриарх.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase