До 35 градуса ще измерят термометрите през почивните дни

Предстои слънчев и топъл период. В следващите дни времето отново ще следва обичайния си летен ритъм. В четвъртък дневните температури ще са в интервала 25-30 градуса. Облачността все още ще е динамична, а следобедни валежи с гръмотевична активност ще има в Рило-Родопските масиви. 


 
По морския бряг облачността ще е разкъсваща се, с възможни изолирани локални превалявания по южното крайбрежие. Топъл ден с дневни температури на въздуха до 28-30 градуса, на морската вода – около 25-26. Морето ще е неспокойно, с височина на вълната по откритите плажове до метър и половина.
 
В петък облачността в областите по Черноморието ще се задържи по-значителна с предпоставки за слаби локални валежи. Над останалата част от страната – слънчево време. Дневни температури – между 28 и 33 градуса.
 
Почивните дни ще са слънчеви, без смущения. Температурите ще продължат да се повишават и в обичайно горещите точки на страната термометрите следобед ще измерят до 33-34 градуса. По крайбрежието също предстои слънчев уикенд, с дневни температури на въздуха около 29-30 градуса. Морето ще остане неспокойно, с тенденция вълнението да утихне осезаемо в понеделник следобед.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase