Според Красимир Георгиев обществото вече приема за нормално да има катастрофа всеки ден

Тежък трафик и поредица от пътни инциденти през последните дни. 63-годишна жена и 8-годишно момиченце загинаха в автомобилна катастрофа на АМ „Струма“ край Бобошево. Окръжна прокуратура – Кюстендил разследва случая. Образувано е досъдебно производство за ПТП с причиняване на смърт и телесна повреда.

8-годишно дете е в болница след катастрофа в Старозагорско

Магистралата остана затворена за три часа. На същата магистрала, но на граничен пункт "Кулата" шофьор на камион загина в катастрофа. Товарен автомобил се е блъснал в друг товарен автомобил пред него. Загинал е водачът на автомобила, който се е блъснал в другия камион.

Дете и жена загинаха при катастрофа на „Струма“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Произшествия стават все повече и повече, приехме за съвсем нормално да има тежки пътни инциденти, да има убити на пътя. Безхаберието е тотално, контролът с нищо не се подобрява, организацията на движението става още по-лоша, липсва поддръжка на пътната инфраструктура”, коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев.

Според бившия началник на КАТ Алекси Кесяков, безопасността е ангажимент на цялото общество и всички институции. „Често забравяме дела на всички участници в движението. Тези, които предизвикват катастрофи, са се откъснали от ситуацията на пътя, забравили са, че на пътя загиват. Докато безопасността не се превърне в национална ценност, ще имаме проблеми”, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcas