Това потвърдиха и от МВР

Има още един склад с фойерверки край Елин Пелин, който не се е взривил, но това не означава, че това ще се случи. Полицията и пожарната са отцепили района превантивно. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Богомил Бранков, председател на Общинския съвет в града.

След взривовете в складове за фойерверки: Безсънна нощ за жителите на Елин Пелин

„Ситуацията е овладяна. Засега всичко е спокойно. Съобщението на BG-ALERT снощи за мен не беше подадено правилно. То гласеше, че хората от Гара Елин Пелин трябва да се евакуират в посока Нови хан. Това са около 4000 души. Благодаря на вътрешния министър, че като пристигна видя че няма нужда от такова нещо и нареди частична евакуация – 30-40  къщи. Създаде се за мен излишна паника”, поясни той.

Взривове и огромен пожар в завод за фойерверки в Елин Пелин (ОБЗОР)

Кметът на Гара Елин Пелин Вяра Вучкова обяви, че тази сутрин ще бъдат обиколени къщите на хората, за да стане ясно какви са щетите. Засега има около 10 със счупени прозорци.

„Най-рано 24 часа след последния чут гърмеж ще влезем в складовата база. В момента там има силен пожар. Складът, който не е засегнат, е този, в който се съхраняват 2 тона тротилов еквивалент”, допълни вътрешният министър Калин Стоянов.

По информация на МВР в складовата база все още има двама човека. Това са 22-годишният син на собственика на фирмата и мъж на 60 години.

Дрон продължава да облита района, за да проследи МВР кога ще приключат взривовете. От това зависи кога местните ще се върнат по домовете си и кога спасителни екипи ще влязат в складовата база. Очаква се хеликоптер, ако е възможно, да облива склада, който все още не е засегнат от пожара.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВОВЕТЕ В СКЛАДА ЗА ФОЙЕРВЕРКИ ЧЕТЕТЕ ТУК 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase