Целта на проекта е да напомня на гражданите, че е важно да бъдат отговорни на пътя

По време на заседание на Столичния общински съвет бе подкрепено предложението в парк "Света Троица" да бъде създадена галерия на открито в памет на загиналите на бул.”Сливница” Ани и Явор. Съвносител на доклада е председателят на Комисията по култура, наука и културно многообразие Мирослав Боршош.

Прокуратурата поиска по-тежко наказание за Антонов, признат за виновен за смъртта на Ани и Явор

"Чрез това решение на Столичния общински съвет показахме, че по подобни теми можем да бъдем обединени. За да запазим паметта на Ани и Явор - две деца с отношение към изкуството, галерията на открито ще носи тяхното име, заяви председателят на Комисията по култура Мирослав Боршош.

Родителите на убитите Ани и Явор: Човешкият живот в България не е ценен

Той добави, че създаването на галерията, която ще бъде готова до края на годината, цели да напомня на гражданите, че е важно да бъдат отговорни на пътя.

"Надяваме се мерките, които Столичната община взима за превенция на подобни тежки инциденти, да дадат резултати", подчерта Боршош.

"До края на годината постоянната галерия в "Илинден" трябва да е готова. Започваме с фотографски изложби, като в рамките на месец експозициите ще се сменят", коментира още председателят на Комисията по култура.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пресцентър на ПП ГЕРБ