Боксьорката ни надви действащата световна шампионка Хуан Сяо-вън от Тайван и се класира за четвъртфинал

България постигна истински успех на Олимпиадата в Париж във вторник. Повод за гордост ни дадоха дамите в олимпийския ни отбор. Боксьорката ни Станимира Петрова надви действащата световна шампионка Хуан Сяо-вън от Тайван и се класира за четвъртфинал в категория до 54 килограма. 

"Да, винаги трябва да побеждаваме себе си. Аз съм си най-големият противник. Много беше труден мачът. Противничката ми беше много добра. Но на тази Олимпиада няма лоша противничка. И след втория рунд, когато разбрах, че резултатът е равен, си казах, че не трябва да губя. Защото това ми е най-големият кошмар - да загубя на старта на трета поредна олимпиада", сподели Станимира Петрова в интервю за NOVA. 

Станимира Петрова надви световната шампионка и се класира за 1/4-финал в Париж

"Тази победа със сигурност ми отвори пътя към олимпийския подиум. Каквото е писано, ще се случи. Искам да съм малко по-спокойна, да покажа това, което мога. Не съм сигурна, че показах максимума от себе си. Но съм много удовлетворена от третия рунд - че стиснах зъби, българският дух излезе напред и победих", каза още спортистката. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase