Людмила Петкова прие да остане на поста и в правителството на Горица Кожарева

Изпълнението на бюджета за тази година, подготовката на бюджета за следващата, както и въвеждането на еврото у нас. Това са най-важните задачи, които си поставя служебният финансов министър Людмила Петкова.

Както NOVA първа съобщи още вчера тя остава и в следващия служебен кабинет. И днес номинираната за следващ премиер Горица Кожарева продължава разговорите в търсене на министри, с които ще работи в следващите месеци.

Финансовият министър Людмила Петкова остава на поста и в следващия служебен кабинет

За пореден ден изборът на министри на номиниранта за министър-председател Горица Кожарева не беше публичен. В сградата на парламента обаче дойде настоящият министър на финансите и вицепремиер Людмила Петкова. „Проведохме разговор по основните приоритети на България, получих поканата, приех я. За мен ще бъде чест да съм част от нейния екип”, заяви тя. Прогнозата на Петкова е, че Бюджет 2025 няма да се забави заради предстоящите избори. Тя ще е министърът, който ще поиска извънредни доклади, за да се оцени готови ли сме за въвеждането на еврото. Датата за приемането му все още остава под въпрос.

В парламента дойде и настоящият министър на иновациите Росен Карадимов, но отказа коментар. Бившият министър на икономиката Даниела Везиева е готова пак да оглави ведомството. По информация на NOVA на разговори днес е била и Мария Павлова, която е начело на Правосъдното министерство.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase