"Господ бави, но не забравя. Оказа се, че така е и в нашата съдебна система", подчерта лидерът на ГЕРБ

"Никой не се е борил с Вълка толкова, колкото аз. И успях". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в Народното събрание акцията, започнала в сряда, при която бяха обискирани имоти и офиси на Румен Гайтански – Вълка. 

"За Вълка си спомням много добре. Няма да забравя, когато воювах със Станишев като кмет на София. Тогава премиерът Станишев излезе с Гайтански да мият улиците. Това беше моментът, когато ми правеха кризите с боклука. Прибраха кофите за една нощ. Колкото аз съм се борил, никой не се е борил. И успях. Има една хубава поговорка: "Господ бави, но не забравя". Оказа се, че така е и нашата съдебна система", припомни Борисов кризата с боклука на столицата преди години. 

Петков: КПК трябва да направи пълно разследване по казуса с Гайтански

"Никога не съм се занимавал с тази банка пряко. Тогава ставаше дума за една колекторска фирма и го изпъдих веднага", заяви лидерът на ГЕРБ за бившия шеф на ББР Стоян Мавродиев, който също попадна в обсега на започналото разследване и който беше уволнен от финансовата институция през 2020 г.

"Най-вероятно са тежки казуси. Когото е трябвало да уволня тогава, съм го уволнил", категоричен беше Борисов в отговор на въпрос защо Прокуратурата се задейства чак сега, след като сигналът по казуса "Гайтански" е от 2021 г. И допълни: "Хубаво е, че са се задействали. Сега да проверят и "Булгартабак", както Кирил Петков е казал тази сутрин". 

И подчерта, че заради начина, по който се държат всички политически партии, спокойно може да говорим за осми предсрочни избори.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС