Как възрастни сбъдват детската си мечта

Първата българска академия за русалки отвори врати.

Петя Петкова, Мария Йорданова и Стела Бинева са сбъднали детската си мечта да бъдат русалки. Обикалят света и не ги е страх да се гмурнат надълбоко. За цялата грация и финес обаче са нужни много тренировки и отдаденост.

„Сложим ли опашка на русалка, никога не се изправяме на твърди повърхности. Колкото и да е забавно, има правила за безопасност, които трябва да се спазват”, предупреждава Петя. „Първото нещо, което се прави, е да потопим плавниците във водата и само да размахаме няколко пъти. Не е лесно да си русалка”, допълва Мария.

Общността на русалките: Жени преодоляват стреса с гмуркане (ВИДЕО)

„Изглежда много лесно, като си отстрани, но се изисква практика, за да се ориентира човек, да гледа под водата без очила. Всъщност не започваш да виждаш по-добре, а да свикваш. По принцип се казва „mermaid fitness” - доста добра тренировка. Може да се тренира грациозност, гъвкавост”, казва още Петя Петкова. Тя е главатарят на пасажа. На сушата има човешка работа от 9 до 17 часа в козметичната индустрия. Преди три години обаче решила да приеме хобито си насериозно. „По време на пандемията си казах, че животът е кратък и човек трябва да прави неща, които му се иска да прави”, спомня си тя началото.

Към съвсем реалната приказка на Петя се присъединяват десетки русалки. „Аз изобщо не вярвах, че има такова нещо. Майка ми ми каза - ти ставаш русалка. И за мен беше нечувано, невиждано и всичко тръгна на майтап”, казва Стела.

Да плуваш като Ариел, оказва се, не е лесна работа.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase