Според нея е крайно време да се създадат ясни правила за парламентарна етика

„Завършекът на 50-ия парламент беше срамен. Политическите лидери изоставиха ръководителите на парламента. Видяхме липса на политическо лидерство. Ръководителят на Народното събрание трябва да е водач с авторитет, да се справя и с такива ситуации”. Това е мнението на преподавателя по изборни системи д-р Ваня Нушева, което тя изрази в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Според нея в 50-ото Народно събрание е имало „непрекъснато оттласкване на енергията от съществените закони, които могат да придвижат България напред”. 

До дни се очаква да започне удостоверяването на машините за гласуване

„Българският парламент е виждал няколко сцени на вандалщина, но сега видяхме поведение, характерно за психология на тълпите, но от народни представители. По този начин не може да се прави политика”, категорична е тя. Според нея е крайно време да се създадат ясни правила за парламентарна етика. 

Като проблеми, които могат да изникнат на предстоящия вот, тя изтъкна ниското ниво на обучение на представителите на Секционните избирателни комисии и евентуална политическа пристрастност.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase.