Левон Манукян е уволнен със заповед на министъра на културата

Министерството на културата започва финансови проверки на всички второстепенни разпоредители с бюджетни средства в областта на сценичните изкуства. От ведомството съобщават, че заради съмнения за злоупотреби, директорът на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград Левон Манукян е уволнен днес със заповед на министъра на културата. 

Арт пространство събира млади и талантливи актьори за нов проект

Инспекторатът към министерството ще извърши проверка за периода на неговото управление.

От прокуратурата в Пловдив потвърдиха, че водят разследване за длъжностно престъпление - фиктивни назначения. Манукян е задържан за 72 часа по обвинение в източване на бюджета на културното министерство. Той назначил в началото на септември на работа в театъра нови 60 души - на заплати, драстично надвишаващи възнагражденията на старите служители. Те били предимно от Перник, не са им били плащани заплати, но са получавали социални осигуровки. Парите прибирал човек, чиято самоличност все още не е установена. Така разходите за заплати от 150 000 лева на месец са набъбнали до 1 700 000 лева.

Освен него, задържани са и още трима души. Единият вече е освободен срещу гаранция от 3000 лева. Вторият - Атанас Георгиев, е с мярка "задържане под стража". 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase