Маришка Хагърти представи костюм на героинята си, който стана част от постоянната изложба в инистутицята

Телевизионният сериал „Закон и ред“ беше подновен за своя 25-и сезон със заглавие Law & Order: Special Victims Unit, пише Voice of America. Това е най-дълго продължилият драма сериал в праймтайма на американската телевизия. Главната героиня  – капитан Оливия Бенсън, изиграна от Маришка Хагърти, беше отличена от Националния музей на американската история към института „Смитсониън“. Хагърти и създателят на шоуто - Дик Улф, представиха един от костюмите на Бенсън от 25-и сезон. Той ще бъде част от постоянната изложба в музея.

Звездата заяви, че нейната героиня търси справедливост и прави това с много състрадание, за да "излекува обществото".

"Приятели" на 30! Неизвестните факти за един от най-обичаните сериали за всички времена (ГАЛЕРИЯ)

Изложбата изследва как развлекателната индустрия е оформила американското общество за период от 150 години. Уредникът на музея - Катрин От подчерта въздействието, което сериалът е оказал върху хората. „Закон и ред“ разказва за специализиран екип от детективи, водени от Бенсън и фокусирани върху разкриването на престъпления, свързани със сексуално насилие.

Според изпълнителния продуцент Анастасия Пулици дълголетието на сериала се дължи на връзката, която публиката усеща с Оливия Бенсън. Тя посочва, че у хората се създава усещането, че някой наистина ще се бори за тях, ако им се случи нещо лошо.

Самата Маришка Хагърти помага на пострадали от сексуално насилие в реалния живот. През 2004 г. тя основа фондацията Joyful Heart, която оказва подкрепа и на малтретирани деца, посочват от VOA.

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Voice of America