Зоната е определена като ключова за биоразнообразието

Милило, центърът на обширната влажна зона в делтата на река Тана, Кения, която е и най-дългата в страната. Саид Ниара е член на Lower Tana Community Conservancy. Той ръководи наблюдението на птици и събира данните с цел защита на стотиците видове от тези обитатели на екосистемата в тази зона, посочва Voice of America. Ниара разказва, че заедно с екипа на организацията разглеждат мигриращите видове, състоянието на местообитанията и въздействието на климатичните промени върху тях.

Кения - магията на дивата природа (ГАЛЕРИЯ)

Групата използва мобилно приложение, в което се въвеждат данните. Информацията служи за проследяване на състоянието на птиците и миграцията им. Според експертите това помага да бъдат разработени планове за създаване на образователни програми и опазването на видовете.

Простираща се на 130 000 хектара влажната зона в делтата на река Тана е определена като ключова за биоразнообразието. Това място е и изключително красиво. То включва гори, реки, пасища и плажове. А привличането на туристи е важно и за местната икономика. В тази посока правителството работи съвместно с Environmental Society Nature Kenya, допълват от VOA.

Скрийншот: Voice of America

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Voice of America