Село Габровница избира нов кмет

На 97 години е най-възрастният кандидат за народен представител на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Това сочат данните на Централна избирателна комисия. В Северозапада също попълват челните места по най-възрастни кандидати. Частични местни избори за кмет се провеждат днес на няколко места в страната, включително в монтанското село Габровница. Леночка Ангелова е на 67 години, живее и работи в Монтана и е сред най-възрастните кандидати за народни представители в региона. „За пореден път се кандидатирам. Не искам да го броя, защото се ядосвам на безкрайните политически маратони, които се случват със седми поред избори. Тези избори парламентарни, те станаха повече от нашите сезони“, каза тя.

Демографските тенденции преди поредния предсрочен вот

А времето и сезоните са й професия, защото тя е метеоролог и вече десетки години следи облаците, слънцето и бурите в Монтана. Не спира обаче да следи и политиката: „Буря е в момента, но тя не е нито типично зимна, нито лятна, може би в отделна степен бих е нарекла градоносна, защото тези упреци помежду ни, това боричкане между политическите сили, бих ги определила като градоносна ситуация.“

Повече от 20 години е вярна на една партия, била е кандидат за кмет, кандидат за общински съветник в Монтана и смята, че още има още какво да даде на като политик. „Може би, когато независимо годините, на които съм, и този дълъг период на политически ангажимент носи някакъв опит и този опит е видян и както сега се дава път на младите, за което аз много се радвам. Дано се намерят тези млади хора, които да поведат България към по-добро, което всички ние очакваме, а пък ние, тези бойци с някакъв опит, да им бъдем полезни“, каза още тя.

Вижте още по темата във видеото.