В нощта срещу изборите връщаме часовника с час назад

В последните дни на октомври времето ще запази своя типично есенен характер – хладни сутрини, често с мъгли и слънчеви следобеди с временни увеличения на облачността, почти без валежи.

Първата половина на настоящата седмица ще е слънчева. Призори ще има условия за понижена видимост в котловините, в низините и покрай някои водоеми. Температурите в ранните часове в понеделник ще са между 1 и 6-7 градуса, а следобед – от 13 до 18 градуса. Във вторник и сряда плахото затопляне ще продължи и температурите ще скочат с 2-3 градуса. Около средата на седмицата ще има топли точки на страната с максимални градуси около и малко над 20.

В четвъртък и петък облачността от север ще се увеличи с възможни незначителни валежи в Дунавската равнина и тук-там по Черноморието. През почивните дни ще има условия за по-трайни мъгли в ниската част на страната и отново в отделни части на крайбрежието е възможно да превали. Дневните температури от петък до неделя – с леки колебания в интервала 14-19 градуса.

Буквално в самия край на октомври се очертава кратък динамичен период с преминаване на студен фронт. На 31 октомври и 1-2 ноември ще е по-мрачно, с есенни валежи от дъжд, които ранните прогнози позиционират по-скоро в Западна и тук-там в Северна България. Ще последва и захлаждане с дневни температури в западните и централните райони на страната до интервала 5-10 градуса.

В нощта на 26 срещу 27 октомври традиционно се връщаме към зимното часово време. Ще трябва да преместим стрелките на часовника с час назад. Така времето за размисъл преди парламентарния вот ще се увеличи с един час.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК