Той се изкачи до деветата позиция в световната ранглиста

Две решителни седмици предстоят пред Григор Димитров в борбата за участие на Финалите на АТР. Най-добрият български тенисист започва участието си на АТР 500 турнира във Виена в зала в сряда, когато ще се изправи срещу Жижен Жанг от Китай. 

Българският тенисист започва своето седмо участие на турнира във Виена, където миналата година достигна едва до втория кръг, а най-доброто му представяне са полуфиналите през 2022 г. До момента българинът и 46-ият в световната ранглиста Жанг не са се срещали. Освен към надпреварата в Австрия, погледът на Григор е насочен и към „Мастърс 1000“ турнира в Париж следващата седмица. 

Григор Димитров вече е девети в света

При последното си участие в зала „Берси“ той достигна до финала и сега надеждите са за добро представяне, което да запази шансове му за класиране за финалите на АТР в Торино през ноември. Там участие ще вземат най-добрите осем през годината, като първата ни ракета към момента е 11-и, на 520 точки от осмия Андрей Рубльов. Другите му основни конкуренти са Алекс де Минор и Томи Пол, от когото Григор загуби финала в Стокхолм преди дни. С достигането си до мача за титлата там, Димитров се изкачи до деветата позиция в световната ранглиста и изравни най-доброто си класиране в последните 6 години. 

Междувременно Новак Джокович отказа участие както на предстоящия „Мастърс“ в Париж, където миналата година триумфира, така и във всички турнири до края на редовния сезон в АТР тура.

Редактор: Камена Георгиева