Разказва "Дойче веле"
Тази седмица екипът на "Дойче Вече" разказва историята на родената в Нигерия британска готвачка Адеджоке Бакаре. Тя е удостоена със звезда "Мишлен" за нейната модерна западноафриканска кухня.
Нейният лондонски ресторант сервира кулинарни шедьоври, като токачки с карамелизиран лук и лимонов сос. "Подправките са различни. Съставките, стиловете и техниките. Ние не готвим заради звездата "Мишлен", но тя популяризира западноафриканската храна", споделя Бакаре.
Още любопитни факти за западноафриканската кухня - гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.
Редактор: Станимира Шикова