Митьо Очите прострелян след спор за паркомясто

Побой след спор за паркомясто. Това е причината за снощния екшън, при който тежко ранен беше Димитър Желязков-Митьо Очите. 
 
При престрелката беше убит един от приближените на подземния бос, а още двама са ранени
 
Скандалът избухнал между мъжът, който живее на семейни начала с дъщерята на Желязков, и бивш затворник. 
 
На местопроизшествието са открити над 30 гилзи и три пистолета. Рикоширали куршуми имало и в близкия магазин.
 
След инцидента има задържани две въоръжени лица, близки до собственика на заведението, едното от тях е вероятният извършител на убийството”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.
 
По-късно от Бургаската полиция обявиха, че арестуваните са общо 19-има. Във връзка със случая бяха обявени за издирване още 8 души. В късния следобед в четвъртък двама от тях се предадоха в полицията, а други четирима също бяха задържани.
 
Минути след това от Окръжната прокуратура обявиха, че са повдигнали обвинения на Тодор С. за убийството на 46-годишния Александър Алексиев. Предстои обвиняемият да бъде задържан за срок от 72 часа.
 
При доказване на вина законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.
 
Първоначално се появи информация, че може би екшънът се разиграл заради събирана от Митьо Очите "такса спокойствие". Снощи той пристигнал пред заведението, пред което избухна стрелбата, за да предоговори тарифите. Желязков бил с 30-40 души охрана, с бронирани жилетки, въоръжени с брадви и ножове.
 
Заведението се държи от мъж, познат като Божо. И явно посещението на Желязков не е било първото.
 
Хората на Желязков влизат в заведението, но неочаквано за тях, срещат отпор от около 10-има приближени на собственика
 
Началникът на „Национална полиция” Христо Терзийски обаче преди това потвърди, че има данни за спор за пари.
 
 „Групата на Желязков е имала неуредени финансови отношения със собствениците на заведението. В момента изясняваме тези данни”, заяви Терзийски. 
 
Запитан дали има информация на територията на Бургас и региона да се извършва рекетьорска дейност, той каза, че в последните няколко дни била проведена "доста мащабна операция за неутрализирането на престъпна група, която действала в областта" и не можело да се каже, че престъпните организации са "безконтролни".
 
Междувременно лекарите в болницата в Бургас продължават да се борят за живота на Митьо Очите. Той е в критично състояние с опасност за живота. По непотвърдена информация в тялото му са попаднали 5 куршума. 
 

Опериран е тази нощ. Единият куршум обаче все още не е изваден. Засегнат е малкият таз, пикочният мехур, областта около ключицата – местата, където бронежилетката не е успяла да го защити. Изгубил е много кръв. От болницата са започнали акция по намирането на кръв и кръвни продукти, защото цялото им налично количество е изчерпано. 

Снощи пред болницата близки на Димитър Желязков нападнаха вербално екип на Нова. Агресията избухна, след появата на дъщерята на ранения. 

ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ОТЗВУК ОТ ПРЕСТРЕЛКАТА

Депутати заподозряха, че Митьо Очите и бандата му били покровителствани от управляващите.

За дейността и конфликтите между различните групировки се знаело от органите на реда и сега народни представители питат защо не е направено нищо по въпроса.

Депутати от опозицията поискаха вътрешния министър Румяна Бъчваров спешно да се яви в парламента и да бъде изслушана по случая с престрелката в „Слънчев бряг”. Това ще се случи в петък.

Репортери: Цеца Алексова, Десислава Георгиева