Появиха се информации за това, но властите отказват да ги коментират

Турските служби са знаели, че на летище „Ататюрк” се подготвя атентат поне 20 дни преди той да бъде извършен. Това твърдят местни медии, според които руските служби са предупредили за това.
 
Властите обаче отказват да коментират информацията и правят всичко възможно атентатът да бъде забравен. Предпазните ленти на летището вече са свалени, стъклата поправени, по-тежките разрушения скрити. 
 
По темата
Часове след атентата социалните мрежи бяха спрени в страната. Малко по-късно е наложена забрана и на официалните медии да отразяват случилото се. Правителството твърди, че това е от мерки за сигурност, с цел да не се пречи на разследването. 
 
Същевременно броят на жертвите продължават да се увеличават. Вече са 44, над 200 са ранените, а десетки се борят за живота си. 
 
Разследването продължава, тримата атентатори са известни, но няма потвърждение от ИДИЛ, че те стоят зад атентата. 
 
Терорът изгони туристите и Истанбул е празен. 
 
„Изводът след този атентат е, че вече в Турция всеки може да е цел и целта може да е навсякъде”, коментира в предаването „Събуди се” журналистът Марина Цекова. 
 
„Разговаряхме с хотелиери, които казват, че много от гостите си остават в стаите, не смеят да излязат, чакат си полетите”, разказа още журналистът на Нова. 
 
И все пак туроператорите се надяват, че след стоплянето на отношенията между Русия и Турция и туристите ще се върнат. Руските посетители са намалели с 90% само за година.