Евгения Сарафова и Димитър Желев представиха Географ БГ в "На кафе"

Географ БГ е един от полуфиналистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА 2016/2017. В "На кафе" Евгения Сарафова и Димитър Желев представиха географския портал, чиято мисия е да популяризира науката сред децата и младежите и да им даде възможност да се запознаят с нейните чудеса. 

Гласуването продължава до 30 ноември в сайта на ПРОМЯНАТА, където всеки може да се запознае с проектите и да избере своя фаворит. Трите проекта, събрали най-много гласове от публиката, ще бъдат финалистите в тазгодишното издание на конкурса. 

По темата

През 2015 г. Димитър и Евгения създават Център за знания на Географ БГ в София, чиято дейност включва научни работилници, научни презентации, научни пътешествия за деца и родители. Целта им е да инвестират средства за създаване на повече онлайн съдържание в портала, както и да разширят дейността на центъра с филиали извън столицата. 

Създателите на Географ БГ вярват, че България заслужава бъдеще с умни и знаещи деца, с деца, които могат. "Имаме нужда от специалисти, които да развиват научното познание", казва Димитър. По думите му страната ни е на едно от последните места в Европа по иновации и научни въведения. 

Проектът на Димитър и Евгения ще промени живота на децата, защото ще открие нови хоризонти за професионално развитие в много иновативни области.

Целия разговор гледайте във видеото от "На кафе" по NOVA.