Бояна и Даниела представиха проекта си в "На кафе"

Проектът ParaKids е един от полуфиналистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА 2016/2017. Бояна Коцева и Даниела Садикова гостуваха в "На кафе", за да представят проекта си за първия български център за специализирани услуги и екипировка за адаптиран спорт за деца с увреждания. 

По темата

Гласуването продължава до 30 ноември в сайта на ПРОМЯНАТА, където всеки може да се запознае с проектите и да избере своя фаворит. Трите проекта, събрали най-много гласове от публиката, ще бъдат финалистите в тазгодишното издание на конкурса. 

В ParaKids Даниела и Бояна работят с деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, като в момента осигуряват тренировки по плуване и лечебна гимнастика.

"Нашият проект носи радост на децата и техните семейства, като им помага да бъдат по-смели и извън спортната зала", категорични са Даниела и Бояна. Участието в ПРОМЯНАТА е важно за тях, тъй като с повече средства проектът ще предостави специализирана спортна екипировка за повече деца с увреждания. По този начин те ще имат възможност да опитват различни двигателни активности, за да разберат кое им харесва най-много. 

Целия разговор гледайте във видеото от "На кафе" по NOVA.