В момента филмът, чийто копродуцент е NOVA, върви на над 50 екрана у нас

"Вездесъщият", който обра 5 основни награди на фестивала на българския игрален филм “Златна Роза”, ще има своята международна премиера в основната състезателна програма на кинофестивала в Котбус в началото на ноември. Фестивалът се провежда за 27-ми пореден път и се е наложил като една от най-силните платформи за показ на филми с фокус върху Централна и Източна Европа.

По темата

Вторият филм на режисьора Илиян Джевелеков ще се състезава с още 11 филма на утвърдени и дебютиращи автори. Част от филмите идват в състезателната програма след като са участвали на други престижни международни фестивали като Кан, Карлови Вари, Сараево, Монреал, Чикаго.

Снимки от премиерата и звездите на "Вездесъщият" може да видите в галерията ТУК

На фестивала "Златна Роза" във Варна, освен Голямата награда за най-добър филм и наградите за мъжка и женска роля, "Вездесъщият" получи и уникалната комбинация от наградите на публиката и на критиката. Фестивалното признание за филма идва паралелно с успешното му разпространение в цялата страна. В момента филмът може да се види на над 50 киноекрана.

Филмът "Вездесъщият" получи голямата награда на фестивала "Златна роза"

За разлика от филмите, които обичайно имат фестивален успех, "Вездесъщият" не показва мрачната страна на българския бит. Това е една забавно-драматична история за съвременни хора, които живеят пълноценно в модерния свят и се сблъскват с един от най-актуалните проблеми – докъде стигат границите на личното пространство в реалността на постоянното видеонаблюдение. Участието и наградите във филмови фестивали е доказателство, че филмът, освен че ще завладее публиката, има и ценни професионални качества.

Теодора Духовникова: Образът на героинята ми във “Вездесъщият” се получи добре

Филмът се разпространява от Лента, подкрепен е от Националния филмов център и е реализиран в копродукция с NOVA.