Сериозно е и количество на полицаите, които се стараят да предотвратят безредиците.

Агитките на Левски и ЦСКА вече се събраха на обичайните си места - "сините" фенове около кафе "Синьото" на бул. Тодор Александров, а "червените" край Орлов мост.

Довечера е Вечното дерби между двата отбора, което ще се проведе на стадион "Георги Аспарухов" от 18:00 часа.

Слънчевото и сравнително топло време накара сериозно количество привърженици и на двата тима да излязат рано от домовете си и да се подготвят за традиционното шествие към "Герена", което ще стартира към 15 - 15:30 часа.

Сериозно е и количество на полицаите, които охраняват двете фракции и се стараят да предотвратят всякакви безредици. 1300 униформени ще охраняват двубоя. 250 ще са полицаите на стадиона, а други 900 ще охраняват пътя, по който ще минат агитките на двата отбора.

Към всеки от автобусите на градския транспорт, който ще минава покрай феновете, ще има прикрепена патрулка на полицията.

Засилени мерки ще има и при влизане на стадиона. Ще се проверяват всички фенове.

От полицията апелираха към ръководството на столичния градски транспорт да пусне автобуси и тролеи по-често по маршрутите край стадиона. Така ще се избегне допълнително напрежение от липсата на превоз, което често ескалира в чупене на автобуси. /БГНЕС