Бори се за живота си...

След тежка катастрофа в София нови две имена бяха записани в черната статистика на загиналите при катастрофа.

Джипът се е движил с почти 200 километра в час и не е успял да вземе завой.

В 7 часа сутринта, движението по столичния булевард "България" все още не е много натоварено.
 
Четирима души пътуват от Благоевград към София, а срещу тях се движи черен джип с тъмни стъкла.

Джипът се е движил от центъра в посока "Бояна" с близо 200 километра в час, не е успял да вземе завоя, влиза в насрещното и се ударя челно в автомобила пред него. Именно от този автомобил са и двамата загинали.

Двама мъже на 31 и 53 години, са починали на място при сблъсъка, тримата им спътници са с тежки наранявания и са настанени във Военномедицинска академия.

Шофьорът на джипа Йосиф Йосифов - Йоско също е в болница, с множество наранявания на главата, гърдите, корема и фрактура на лявата подбедрица. Има опасност и за неговия живот.

Очевидци на катастрофата няма. Пътните полицаи обаче обясниха, че след сблъсъка двете коли са се завъртели, а джипът се е преобърнал.

Официална експертиза за това кой е виновен за сблъсъка няма, но според служителите на реда най-вероятно това е Йосиф Йосифов - Йоско, шофьорът на бронирания джип.

Той е карал под въздействието на наркотици, съобщиха източници на Календар.

Освен това, при огледа на местопроизшествието в джипа му са намерени бронежилетки, заглушително устройство и радиостанции.  

За състоянието на пострадалите се знае, че няма данни за тежки черепно-мозъчни травми и животозастрашаващи увреждания.

Единият мъж е на 33 г. и е с травма на тазобедрената става и фрактура на  дясно рамо. Другият пострадал мъж е на 49 г. и е с мозъчно комоцио и гръдна травма. За щастие няма опасност за техния живот.

Все още с опасност за живота е шофьорът на джипа – Йосиф Йосифов Йоско. Той е криминално проявен.  Беше сред обвинените за убийството на Константин Димитров - Самоковеца през 2003 г.

Вината му обаче не беше доказана и съдът го оправда.

Йоско беше обвинен и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси в големи размери и за притежание на хероин и марихуана.  При обиска на къщата му, баретите намериха в имението му още автомати и боеприпаси, а в специална клетка той отглеждал черна пума.

Друг арест на Йоско е за стрелба пред столично нощно заведение март месец 2009-та година. Тогава той се сдоби с три обвинения - за незаконно оръжие, закана за убийство и неподчинение на полицай.

През последните години две тежки катастрофи, причинени от пияни шофьори след челен сблъсък с превишена скорост, провокираха общественото мнение как да бъдат наказвани убийците на пътя.

Въпреки обществения натиск, съдът не прие единно решение по въпроса. Магистратите простиха на световния световният шампион Максим Стависки с условна присъда.

Той причини тежка катастрофа след употреба на алкохол на пътя Приморско-Бургас преди три години.

В купчината смачкани ламарини на място загина 20-годишният Петър Петров. 17-годишната Мануела Горсова продължава мъчителното си възстановяване след продължителна кома.

За същото престъпление съдът постанови ефективна присъда от 2 г. затвор за Боян Георгиев. Той причини катастрофа на бул. "Цариградско шосе" в София след употреба на алкохол.

В автомобила му, движещ се с 135 км/ч. загина известният водещ Емил Трифонов-Кембъла.