Мотивът - присъда от Хасковския окръжен съд, която не е била взета предвид при подписване на споразумението...

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, за пръв път даде изявление за медиите. Това стана след заседанието на Бургаския апелативен съд, който трябва да реши дали Желязков ще остане на свобода или ще влезе зад решетките за още 2 години и 5 месеца

Прокуратурата обжалва решение на Окръжния съд в Бургас, който не се съобрази с желанието на Главния прокурор и мнозинството на Върховния касационен съд наказанието на Желязков да бъде увеличено.

Мотивите - лицето е обществено опасно и присъдата от 4 години и 10 месецаю, подписана при споразумението с прокуратурата, не е било достатъчно за превъзпитанието му.

Желязков, който е на свобода от края на януари, дойде в съда, придружаван само от един охранител. Изнерви се от фотографите и повиши тон.

В съдебна зала Прокуратурата поиска увеличение на присъдата му.

Мотивът - присъда от Хасковския окръжен съд, която не е била взета предвид при подписване на споразумението. Защитата на Желязков осъди искането на Прокуратурата, като я обвини, че го е подвела да подпише споразумение, а сега се опитва да утежни положението му.

Прокуратурата смята, че наказанието не е изигралообществената си роля

Апелативния съд в Бургас ще реши окончателно съдбата на Желязков. Решението трябва да излезе до 10 април, когато изтича прекъсването на присъдата му в затвора в Белене.

Снимка: БГНЕС