Как се изпълняват договорите за обществени поръчки в малките общини или по-скоро за какво плаща държавата?

 

Как се изпълняват договорите за обществени поръчки в малките общини или по-скоро за какво плаща държавата. Примерът е от село Развигорово. Около 1 милион лева е отпуснала държавата за корекция на дерето.

 

Година, след като работата по договора е отчетена като успешно завършена, започва отново. Парите са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет през 2008 и 2009 година, на три етапа, след представен проект за корекцията му.

 

Третият етап, според документите, е завършен на 6 септември 2009 г. За един месец фирмата-изпълнител е трябвало с последните 330 000 лева без ДДС да завърши работата си. По груби сметки щяло да излезе около 5000 лева. Проектантът е категоричен, че няма да приеме обекта в това състояние.


При опита на екипа на "Календар" да се свърже със собственика на фирмата, за да обясни защо ремонтните дейности продължават за негова сметка година след крайния срок, телефонът вдига човек, който казва, че е Тодор и не работи във фирмата.

 

Спазени ли са договорите и изразходвани ли са парите по предназначение ще стане ясно, след като приключат проверките на отговорните за това институции.