Във филма няма нищо измислено, всички истории са по действителни случаи...

Филм, който разказва за сексуалните престъпления в интернет, се роди по идея на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той е озаглавен \"Непростимо\".


\"Идеята се роди в случаен разговор след интервю с Цветанов\", поясни в \"Часът на Милен Цветков\" журналистът Емилия Антова, която е автор на филма.


\"Той знае, че от години се занимавам с превантивни филми. Направих няколко за агресията между децата, за катастрофите с млади хора, филм срещу употребата на цигари. Моите филми обикалят България и се прожектират на учениците. Правят се дискусии, на които присъстват родители и експерти\", обясни Антова.


Според нея родителите не са на мястото си. За нея е ужасно, че нямат време за децата си, което е най-честото оправдание от тяхна страна. Точно поради тази причина, по думите й, е нужно по-често да се говори за педофилията в интернет, за да не се стига до такива страшни истории, каквито са показани във филма.


В една от историите се разказва за група педофили, които ГДБОП следи от 2006 г. Някои се разминават с пробация, а други с 2-3 месеца затвор. След това съдът отново ги пуска. През три месеца групата сменя адресите си из цяла София. Месеци наред ухажват деца в мрежата, представяйки се за техни съученици. В един момент, спечелвайки доверието на едно от тях, се стига до фатален край.

 

\"Няма нищо измислено в историите, всички са по действителни случаи\", поясни журналистът.


\"Положението в мрежата е страшно. В България има много педофили. В цял свят се говори за 800 хиляди\", допълни Емилия Антова.


\"Филмът цели две неща – да ни чуят законодателите и да вдигнат тежестта на присъдата за педофилите. В момента тя е от 0 до 5 години. Така някои се разминават с три месеца, а други с пробация. Минималната присъда трябва да е от 5 години нагоре\", смята журналистът.


Другата цел на \"Непростимо\" е да се говори повече по тази тема и да има копие от филма в почти всяко българско училище.
\"Нека децата поне да знаят каква е схемата и да не бъдат доверчиви\", призова авторът на филма.