Десетки институции, неправителствени организации и хиляди граждани се очаква да се включат в днешното почистване...

Десетки институции, неправителствени организации и хиляди граждани се очаква да се включат в днешното почистване не само на столицата, но и на редица населени места в страната.


Премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и служители на Министерски съвет и Столична община чистят Ловния парк в столицата, а неговият предшественик и лидер на БСП Сергей Станишев почисти заедно с депутати от \"Коалиция за България\" градинката около Паметника на съветската армия.


От МРРБ се наеха да почистят Западния парк, а служителите на пощите ще премахнат боклуците около пощенските станции в София. Представители на всички вероизповедания ще се участват в почистването на гробищните паркове в столицата.


В кампанията се включва и Летище София. Днес на аерогарата е създадена организация за почистване на прилежащите площи около двата терминала, група ентусиазирани музиканти и актьори пък ще освежат орлите на Орлов мост, а следобеда ще се садят дръвчета зад музея \"Земята и хората\".


Пролетното почистване на София започна на 4 април и ще продължи до 21 април. Тази година кампанията има за цел не само да почисти и направи столицата ни по-чиста, а и да ангажира гражданите на София в съпричастност по поддържането на чистотата.


Столичната община напомня на гражданите, че почистването и поддържането на междублоковите пространства и прилежащите части на жилищните сгради е тяхно задължение, като събраните от почистването отпадъци трябва да се поставят в контейнерите за битови отпадъци или в чували до тях с изключение на едрогабаритните. /БГНЕС