Жители на разградското село Гецово се оплакват от постоянен тормоз - местните младежи се напивали в бара и започвали нощни гонки и дрифтове с автомобилите си...

Жители на разградското село Гецово се оплакват от постоянен тормоз - местните младежи се напивали в бара и започвали нощни гонки и дрифтове с автомобилите си.

 

За да спрат непрестанния шум, а и да предотвратят инциденти, съселяните построили каменна саксия в средата на кръстовището, където се организират състезанията с колите. 

От общината обаче поискаха предпазното съоръжение да бъде разрушено, защото било незаконно.

 

Хората, които живеят около кръстовището на улиците \"Бели Лом\" и \"Вихрен\", се оплакват, че от години са подложени на системен тормоз. 

Повече обаче ги тревожи, че невръстните любители на автокаскадите рискуват здравето и живота си.

 

На това място вече е имало инциденти. Един от любителите на високите скорости наскоро отнесъл с колата си оградата на една от близките къщи. При друг случай като по чудо се разминало без жертви.  

Хората преценяват, че със своята инициатива са решили проблема и затова не са съгласни да разрушат съоръжението.

 

От отдел \"Обществен ред и сигурност\" на община Разград са категорични, че предпазната саксия трябва да бъде премахната. В дирекция ТСУ обаче изразиха становище, че би могло съоръжението да бъде узаконено и запазено.