Четвърти национален протест срещу цените на горивата се очаква да блокира днес големите градове в страната. С шествия недоволството си ще изявят граждани и част от превозвачите...

Четвърти национален протест срещу цените на горивата се очаква да блокира днес големите градове в страната. С шествия недоволството си ще изявят граждани и част от превозвачите.


Това е и първото шествие, което се организира в работен ден. В София протестиращите се събират в три следобед в общо четири пункта. Колоните от автомобили и пешеходци ще тръгнат от \"Люлин\", \"Цариградско шосе\", преди изхода на София, Националния исторически музей в \"Бояна\" и булевард \"Владимир Вазов\".


Инициаторите призовават протестиращите да карат със скорост не по-висока от 10 километра в час, а пешеходците да пресичат многократно големите столични булеварди.


Във вторник изтече мораториумът между държавата и компанията \"Лукойл - Нефтохим\", която замрази за месец цените на горивата. Съществени разлики в тарифите по бензиностанциите до сега не се наблюдават. Икономисти прогнозират минимално увеличение заради промяната на цените на петрола на световните пазари.