Едно от обвиненията е, че след кастрация на улицата се пускали болни кучета, които сеят зарази...

Природозащитници протестираха тази сутрин пред сградата на фирма \"Екоравновесие\" в София. Те поискаха оставката на директора Петър Петров заради нарушения в работата. Едно от обвиненията е, че след кастрация на улицата се пускали болни кучета, които сеят зарази.


Клетките в приюта за кучета в село Сеславци са претъпкани, а  повечето от бездомните кучета днес или утре трябва да бъдат кастрирани. След това според действащите наредби те трябва да бъдат върнати на местата, от които са прибрани. Това обаче не винаги се случва.


Преди един месец 26 кучета, прибрани от такива места, са били пуснати в село Мърчаево. това е и една от причините тази сутрин природозащитници да поискат оставката на директора на \"Екоравновесие\".


Според тях има много пропуски в работата на общинската фирма.


Престоят на кучетата в общинския приют не би трябвало да е повече от три дни. След това според ситуацията ги евтанизират или пускат обратно на улицата. До осиновяване рядко се стига. И все пак има и късметлии, които едва ли ще се върнат на улицата.


От началото на годината осиновените у нас и в чужбина кучета са 380, след което част от тях  отново се оказват изхвърлени на улицата.