Протест на част от превозвачите, организиран от Съюз на интернет любителите на автомобили (СИЛА), блокира Цариградско шосе в София. На площад \"Александър Невски\" засега има около 200 коли, като се очаква да се включат още...

Протест на част от превозвачите, организиран от Съюз на интернет любителите на автомобили (СИЛА), блокира Цариградско шосе в София. На площад \"Александър Невски\" засега има около 200 коли, като се очаква да се включат още. Някои от протестиращите признаха, че не е нормално да има толкова малко хора.

Във връзка с протеста името на русенец бе замесено в педофилски скандал и слухове, че се занимава с проституция. Това е 31-годишният Васил Цалта, който се включи в \"Часът на Милен Цветков\", за да коментира тези твърдения.

\"Категорично нищо от това не е вярно. Имам приятелка от 7 години и нямам такива наклонности. Никога и не съм бил задържан и в полицията, както се твърди\", заяви Цалта.

В момента той е безработен и се занимава с организирането на протести. Според него целта на тези публикации са да изкарат СИЛА нечиста организация, крадци и че взимат пари от Алексей Петров и Яне Янев.

\"Тези хора не съм ги виждал никога. Това са абсолютни инсинуации\", каза още Цалта.

В студиото зам.-шефът на СИЛА Чавдар Здравков потвърди думите на Васил Цалта, че Агенция \"Пътна инфраструктура\" е искала такса, за да дадат разрешение за блокиране на пътя. Имало дори ценоразпис за различните пътища – в зависимост от това дали е магистрала или третокласен път.

\"Пуснахме уведомление до общината за протеста, където бе посочен час за началото му, както и маршрута. От полицията обаче казват, че имат разрешение за протест от 14.00 до 15.00 часа, въпреки че в уведомлението пише от 15.00 часа нататък\", заяви Чавдар Здравков.

По думите му вече имало и задържани в ареста хора, но не знаел за какво точно става въпрос.

Във Facebook хора пишат, че полицаи отцепват мястото, където е протеста и не позволяват коли, желаещи да се включат, да отидат там.

\"Хората са обезверени\", така Здравков си обясни факта, че в интернет има над 100 хиляди души, потвърдили участие в протеста, а на площада са толкова малко.