\"В момента изграждаме над 7 км мрежа от велоалеи. До този момент има изградени 8 км, но те са частични участъци. Първата мрежа е в район \"Младост\", която трябва да е готова в началото на юни. Едновременно с нея се подменя осветление и се изграждат тротоари\", поясни Фандъкова...

\"В момента изграждаме над 7 км мрежа от велоалеи. До този момент има изградени 8 км, но те са частични участъци. Първата мрежа е в район \"Младост\", която трябва да е готова в началото на юни. Едновременно с нея се подменя осветление и се изграждат тротоари\".

 

Това обясни в \"Здравей, България\" столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя допълни и че се прави процедура за булевард \"Гоце Делчев\", където ще се свърже велоалеята на булевард \"Цар Борис Трети\" с Южния парк.

 

\"До 3-4 години смятам, че ще има около 100 км велоалеи в София\", поясни Фандъкова.

 

\"До момента няма усвоени евросредства за велоалеи, тъй като тези програми се управляват от различни министерства. Столична община кандидатства с голям проект за модернизация на градския транспорт за над 60 милиона евро, в който обаче няма включени велоалеи\", допълни още столичният градоначалник.

 

Относно надвзетите данъци на част от софиянци, Фандъкова поясни, че става въпрос за грешки, наследени от далечното минало.

 

\"Преди 12 години е сгрешена зоната при въвеждането на софтуера, който изчислява данъците. Грешката е направена от експерт от районната администрация и става въпрос за квартал \"Банишора\". Хората, които бяха надплатили обаче получиха парите си обратно\", поясни столичният кмет.

 

\"Прерайонирането на София ще влезе в сила, когато сме готови. В момента съм възложила да се направят сериозни анализи и проекти по райони. Няма да си позволим да се вземат прибързани решения, за да не се повторят грешките\", коментира още Йорданка Фандъкова.