Много често от начина, по който изглежда храната, може да забележим, че е с изтекъл срок на годност, например, каза Донка Байкова, зам.-председател на Българското научно дружество по хранене и диетика...

Когато температурите са високи, натравяне можеш да получиш не само от дюнер, каза в \"Здравей, България\" Донка Байкова, зам.-председател на Българското научно дружество по хранене и диетика.


Много често от начина, по който изглежда храната, може да забележим, че е с изтекъл срок на годност, например. Каквото и да е месо, изложено на витрината на пряка слънчева светлина, при лятна температура може да се развали. Първото, което ще ни потвърди това, е миризмата, обясни Байкова.


Важно е майките да знаят, че през лятото децата трябва да се хранят с продукти, които са престояли не повече от три часа навън и на топло, коментира тя.