Разследването и издирването на източника на заразата продължава. Министерството на здравеопазването в Берлин поясни, че броят на заразените е започнал да намалява.

Източникът на бактерията \"ешерихия коли\", не е в кълновете от фермата в Долна Саксония. Подозренията срещу стопанството изникнаха, след като министърът на земеделието на тази германска провинция съобщи, че има връзка между фермата и заразата.

Германските власти съобщиха, че все още опитват да идентифицират източника на заразата, но засега неуспешно.

 Всички тестове, които са били направени на кълнове от стопанството в Долна Саксония са отрицателни за наличие на \"ешерихия коли\", съобщи германските власти.

Ученните  уточниха, че до момента са изследвани 23 от общо 40 проби и в нито една от тях няма бактерии. Разследването и издирването на източника на заразата продължава. Министерството на здравеопазването в Берлин поясни, че броят на заразените е започнал да намалява.

В същото време собственикът на набедената за заразата ферма заяви, че той не използва естествени торове при отглеждането на продукцията си. Затова нямал никаква идея откъде би могло да дойде евентуалното заразяване с опасната бактерия. Стопанството беше затворено, а цялата му продукция - иззета от властите.

Междувременно здравният министър обяви, че засега няма да бъде отменено предупреждението към германските граждани да не ядат пресни домати, краставици, салати и марули.