Напрежението около блоковете, които са в съседство с разрушения през септември миналата година блок 20 в ромския квартал на Ямбол, остава. Малкото останали български семейства там се оплакаха пред нашите кореспонденти, че живеят в непрекъснат стрес заради съжителството с ромите...

Напрежението около блоковете, които са в съседство с разрушения през септември миналата година блок 20 в ромския квартал на Ямбол, остава. Малкото останали български семейства там се оплакаха пред нашите кореспонденти, че живеят в непрекъснат стрес заради съжителството с ромите.   


През последните месеци в блоковете 18 и 19 се настаниха много от обитателите на разрушената кооперация. Въпреки засиленото полицейско присъствие, изпитанията за българите тук са денонощни.


Заедно с новия полицейски участък, в един от входовете на блок 19 от два месеца е обособен и офис на общинското звено за превенция.


Исканията за замяна на жилища с имоти в други части на града продължават, но засега общинската администрация не може да намери решение.