Ясно е, че ни управлява Бойко Борисов, но с чия подкрепа, попита в \"Рулетка\" лидерът на ДСБ...

Лошото е, че не е ясно кой ни управлява политически. В условия на демокрация управлява този, който има доверието на хората. Ясно е, че ни управлява Бойко Борисов, но с чия подкрепа? Само с подкрепата на ГЕРБ, а другата, на онези независими, е напълно неясна.


Това каза в \"Рулетка\" по \"Станция Нова\" лидерът на ДСБ Иван Костов. По думите му на въпрос на депутат къде им се превеждат парите на тези независими депутати, които подкрепят ГЕРБ, финансовият министър замълчал, но това нямало как да се скрие, след като излезе докладът на Сметната палата.


Според Костов голям смисъл от вота на недоверие не е имало, но се е видяло, че защитата за правителството е само 124 гласа, тоест, правителството е загубило политическата си подкрепа. Големият смисъл е през есента на изборите за президент и местните, коментира Костов.


Вотът имаше усложняваща го аргументация, че кризата започна по времето на Тройната коалиция. Тогава искахме правителството да направи антикризисна политика, но Станишев не направи нищо. В този смисъл вотът се иска и като индулгенция от страна на БСП и ДПС заради това, че те не са направили нищо и са с желание да прехвърлят цялата вина на настоящия кабинет, каза още той.


На въпрос все пак сините подкрепят ли правителството или са в опозиция, Костов заяви, че са по средата на претенциите на двете страни.