Стависки заяви в „На четири очи”, че е бил в шок, когато е чул, че Мануела трябва да му плаща и лично е поел разноските по делото...

Не съм излизал пред медиите след катастрофата, защото се чувствах виновен и не исках да занимавам хората със своята персона, призна в „На четири очи\" световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.


Това обаче се разбра грешно от хората и те помислиха, че се крием, допълни Албена.


Няма къде да изчезна, почти през цялото време съм в Русия и работя, обясни Максим.


Мануела Горсова, която пострада тежко в катастрофата, причинена от  Максим Стависки, е осъдена да плати на световния шампион по фигурно пързаляне. Състав на Софийския градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу него и застрахователната компания на Стависки за имуществени вреди в размер на 189 000 лв. като неоснователен и недоказан.


Мануела трябва да плати близо 21 000 лева съдебни разноски - 8000 лв. на Стависки и 12 000 лв. - на застрахователната компания. Исканата от адвокатите на момичето сума е стойността на парите, дадени за лечението й в Израел.


Застрахователят се отказва да търси тези пари от Мануела Горсова.


 

Когато чух, че Мануела трябва да плаща на Максим, и аз бях в шок и веднага питах адвокатите. Естествено, че не искам никакви пари, аз дори платих разноските по делото веднага щом разбрах, коментира Максим.

 

През последните години много неща се изписаха и не всичко е истината. В един момент аз дори започнах да се колебая, но аз го познавам от толкова време. Били сме заедно във всякакви премеждия и моменти, точно затова успях да се абстрахирам от всичко. Много трудно се взема решение да останеш до някого след такава тежка случка и ако нямах доверие в него или не го познавах, можеше и да си тръгна, каза Албена. 


Максим допълни: \"Винаги сме били един за друг и един до друг. Аз й предложих няколко пъти да се махна от живота й, но срещнах дори агресивна реакция\".


250 000 лева е платил Максим на семейството на Петър, а само по дарителската сметка на Мануела е превел 127 000 лева.

 

Много хора мислят, че се лигавя и се смятам за жертва, но не е така. Аз съм виновен.Жертва обаче е и Албена, както и нейното и моето семейства, допълни Стависки.

 

Той сподели, че се усмихва може би само, когато чуе името на детето си.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си