От другата седмица летните жеги се завръщат...
От другата седмица летните жеги се завръщат, а с тях и рискът от отравяне с престоели или лошо съхранявани храни. Особено през лятото добре е да знаем, че ако се изкушаваме от промоциите в магазините, те почти винаги предполагат и изтичащ срок на годност - какво да правим, когато купим продукт в един от неговите последни дни.
Бинка Митева разчита, че с пастьоризираните млека не е толкова страшно - най-малкото и от половин лъжичка вкъщи можем да познаем годно ли е за пиене.
Когато избираме горчица за месото на трапезата, за охладеното сроковете от датата на опаковането за свинското и телешкото са 7 дни, за каймата - до 7 дни, за птичето месо от 3 до 5 дни, за рибата - 3 дни, при температура от 0 до 4 градуса.