До 10 млн. лева стигат лимитите по \"Гражданска отговорност\"...

До 10 милиона лева може да стигне обезщетението при инцидент с повече от един пострадал.

 

Поне това се предвижда според лимитите по застраховка \"Гражданска отговорност\", каквато трябва да има всяко едно превозно средство. У нас обаче досега юристите не си спомнят някога да е било изплащано пълното обезщетение.

 

Причините за вчерашния инцидент в центъра на София, в който при катастрофа между трамвай и маршрутно такси който пострадаха 14 души, могат да са три - човешка грешка, техническа неизправност или липса на вина.

 

Според лимитите по \"Гражданска отговорност\", предвидени при подобни инциденти, обезщетението може да стигне до 10 милиона лева тогава, когато има повече от един пострадал.

 

Ако има имуществени вреди, телесно увреждане или смърт на един човек, обезщетението може да стигне до 2 милиона лева. Важно е да се пазят всички разписки за разноски след инцидента и медицинските документи, които да бъдат представени в съда.

 

Пред ужаса от катастрофата се изправя и семейство Бакулески. Те идват да живеят у нас от Македония. Преди една година 8-годишният Никола излиза да се види с приятели. Пресича на зелен светофар на метри до блока, в който живее. В този момент джип, който минава на червено, не го вижда и го удря.

 

Детето е с множество травми и след близо месец е изписано от болница, но с това мъките за семейството не свършват. Започва възстановителен етап, за който хората не знаят от къде ще намерят средства. Застрахователната компания обаче изплаща обезщетение. За Никола обаче страхът от пресичането на улицата ще остане завинаги.