Той трябва да заплати за нанесени неимуществени щети на простреляния охранител 150 хил. лева.

14 години и шест месеца лишаване от свобода присъди сливенският окръжен съд на Стефан Петров Стефанов, който в края на март се опита да обере банка в Сливен. Тогава той рани охранител и държа като заложници служителки от банката близо денонощие. Стефан ще излежи присъдата си при първоначален строг режим.

По най-тежкото обвинение, повдигнато на Стефан Стефанов – опит за въоръжен грабеж на сума в особено големи размери, придружен с опит за убийство, получи 11 години затвор. За всяко от останалите обвинения похитителят получи между 3 и 3 години и половина затвор. Като защитник в съда на Стефан се яви Марин Марковски.

Всяка една жена от похитените внесе частен иск за обезщетения от страна на Стефан за нанесени имуществени и неимуществени щети, но съда ги отхвърли. Похитените отказаха да бъдат снимани, само Светлана коментира срещата си с похитителя в съда: \"Той сам ще се прецени с времето какво е извършил и дали трябва да се повтори.\"

Защитата на ранения охранител Станчо Станев изказа неудовлетворение от смекчаването на присъдата на Стефан. Първоначално те настояваха за възможно най-тежки при условията на съкратен процес.

Освен ефективната присъда „затвор\", Стефан трябва да заплати обезщетение на ранения охранител от 150 хил. лева, както и още близо 10 хиляди общо на заложничките, държавни такси и разноски.